Pe durata sezonului estival, reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea” al județului Constanța efectuează activități specifice în vederea verificării unităților de turism, restaurante, cluburi și alte obiective.

Astfel, în perioada 18 – 23 iunie, în stațiunile turistice de pe litoralul Mării Negre au fost efectuate controale în 42 de obiective de turism și alimentație publică, respectiv în 36 de unități de turism, două restaurante și cluburi, precum și în patru alte obiective. În aceste locații, pentru asigurarea normelor de apărare împotriva incendiilor, dar mai ales pentru preîntâmpinarea apariției acestora, au fost desfășurate activități preventive pe timpul cărora au fost depistate 335 deficiențe.
De asemenea, au fost aplicate 306 sancțiuni, respectiv 267 avertismente și 39 amenzi contravenționale în valoare totală de 181.500 de lei. Între constatările cel mai frecvent menționate în documentele de control se numără neîntocmirea și/sau neavizarea planului de intervenție, la unele unități de turism; neasigurarea angajării unui cadru tehnic sau personal de specialitate cu atribuții în domeniul apărării împotriva incendiilor; nemenținerea în stare de funcționare a instalațiilor electrice pentru iluminatul de siguranță pentru evacuarea persoanelor în caz de incendiu, pentru marcarea hidranților interiori de incendiu, cât și pentru intervenție în încăperea centralei termice; lipsa verificării mijloacelor tehnice de apărare împotriva incendiilor existente (stingătoare), aflate în dotarea unor construcții de turism, în conformitate cu reglementările tehnice; exploatarea cu defecțiuni și improvizații a instalației electrice aferentă construcțiilor.
Ca urmare a activităților preventive desfășurate și a sensibilizării factorilor responsabili asupra riscurilor de incendiu existente, la nivelul unităților de turism controlate, au fost executate peste 100 exerciții de evacuare.

Articolul precedentUnde se desfășoară lucrări edilitare în această săptămână
Articolul următorInvestiție de aproape 6 milioane de lei pentru distribuția de gaze naturale în Portul Constanța Sud