Polițiștii locali constănțeni au aplicat, în primul trimestru al anului, aproape 18.000 de amenzi contravenționale, în valoare totală de 2,68 milioane de lei. De asemenea, au fost constatate 20 infracțiuni, toate ținând de mediul stradal.

Potrivit Direcției Generale Poliția Locală Constanța, controalele s-au desfășurat independent de alte instituții și au vizat respectarea normelor legale privind menținerea curățeniei pe domeniul public, asigurarea ordinii și liniștii publice, fluența circulației pe drumurile publice, protecția mediului, urmărirea legalității lucrărilor de construcții și a afișajului stradal, verificarea modului de desfășurare a activităților comerciale din municipiul Constanța, depistarea persoanelor care nu dețin titlu de călătorie valabil pe mijlocul de transport în comun, prevenirea și combaterea efectelor produselor din tutun în spațiul public închis sau într-un loc interzis de lege, depistarea persoanelor care comercializează ilicit produse fără acte de proveniență și în locuri neautorizate.

„De remarcat faptul că numărul celor care încalcă prevederile legale în vigoare s-a redus la aproximativ 50 la sută față de cel inițial, motiv pentru care celor care s-au conformat dorim să le mulțumim, iar celor care încă nu au înțeles obligațiile legale ce le revin în momentul când folosesc mijloacele de transport public în comun ale RATC să le aducem la cunoștință că polițiștii locali vor acționa, zilnic, pentru prevenirea și combaterea unor fapte antisociale care țin de ordine și liniște publică. De asemenea, recomandăm conducătorilor auto să respecte prevederile legale în zonele în care este interzisă oprirea/staționarea voluntară, în special în proximitatea stațiilor destinate mijloacelor de transport public în comun, unităților de învățământ, trecerilor pentru pietoni, etc”, spun reprezentanții DGPL Constanța.

În acest sens, poliţiştii locali cu atribuții în domeniul circulației pe drumurile publice au executat și vor exercita în continuare acțiuni tematice pe linia depistării și sancționării conducătorilor auto care nu respectă actele normative în vigoare, riscând ca autovehiculul să le fie ridicat de pe locul unde au oprit/staționat neregulamentar. Până în prezent au fost ridicate de pe domeniul public al municipiului Constanța un număr de 26 de autovehicule.

„Activitățile de verificare și control se vor derula zilnic, iar scopul Direcției Generale Poliția Locală Constanța nu este acela de a-i amenda pe cetățeni sau de a-i împiedica să desfășoare anumite activități în limite legale, ci acela de a crea un climat de ordine și siguranță publică în municipiul Constanța. Reamintim numerele de telefon la care cetățenii pot apela cu încredere pentru a semnala situații din sfera noastră de competenţă instituțională – 0241/484205 – Dispecerat sau 0799/606142(WhatsApp)”, transmit polițiștii locali.

Articolul precedentÎncepe „Sea Shield 19”, cel mai mare exercițiu NATO din Marea Neagră
Articolul următorEXPOAGOUTIL 2019. 27 ediții pentru cel mai mare târg agricol din estul României