ANAF a aplicat o amendă usturătoare, de peste 180000 de lei firmei transportatoare în cazul ţigărilor de contrabandă găsite pe o navă în Portul Constanţa.

“În urma cercetărilor efectuate de către poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă sub coordonarea procurorului de caz, societatea transportatoare a fost sancționată contravențional, de către Agenția Națională de Administrare Fiscală, cu o amenda în valoare de 187.925 lei”, a transmis  luni Garda de Coastă

 Polițiștii de frontieră din cadrul   Gărzii de Coastă au descoperit și confiscat, pe 19 septembrie în urma unei acțiuni de combatere a contrabandei cu țigări în Portul Constanța, 13820 pachete, în valoare 207300 de lei, ce urmau să ajungă pe piața neagră. Pentru reţinerea contrabandiştilor, poliţiştii de frontieră au fost nevoiţi să folosească armamentul din dotare, fiind trase 12 focuri de avertisment în plan vertical.

Întreaga cantitate de ţigarete, 13.820 de pachete, în valoare de aproximativ 207.300 lei, a fost confiscată.  În cauză, poliţiştii de frontieră au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă.

Cititi și  Contrabandiști de țigări opriți cu focuri de armă în Portul Constanța

Sursa: Realitatea de Constanta