Alexandru Rafila, vine, marţi,10 ianuarie , la Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa, afectat de un incendiu anul trecut, şi va discuta cu autorităţile locale, dar şi cu echipa de conducere în vederea redeschiderii unităţii pentru a acorda asistenţă medicală în condiţii de siguranţă pacienţilor infectaţi cu virusul SARS-CoV-2.

„Ministrul Sănătăţii, prof. univ. dr. Alexandru Rafila, se va deplasa mâine, 11 ianuarie, la Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa, unitate sanitară care a fost afectată de un incendiu în anul 2021. Ministrul va discuta cu autorităţile locale şi cu echipa de conducere a spitalului în vederea găsirii unei soluţii pentru redeschiderea unităţii pentru a acorda asistenţă medicală specializată în condiţii de siguranţă pacienţilor infectaţi cu virusul SARS-CoV-2”, informează Ministerul Sănătăţii într-un comunicat de presă.

Vinerea trecută, aflat într-o vizită la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din Capitală, ministrul Rafila a anunţat că sunt făcute demersuri pentru redeschiderea unităţilor medicale care au fost afectate de incendii în ultima perioadă.

Citiți și  Rafila, despre incendiul de la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța: Mi s-a părut foarte ciudat că lucrurile au rămas blocate

Sursa: Realitatea de Constanta