Al doilea marinar de pe pescadorul sub pavilion Turcia, surprins la braconat în Marea Neagră, cercetat în stare de arest preventiv.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, coordonaţi de procurorul învestit în cauză din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, au continuat cercetările faţă de ceilalţi marinari, cetățeni turci, care au fost internați în spital şi s-au aflat la bordul unui pescador, aflat la braconat în Zona Economică Exclusivă a României.

În data de 29.05.2019, unul dintre marinari, cetățeanul turc, G.M., în vârstă de 45 de ani, a fost prezentat Judecătorului de Drepturi şi Libertăţi din cadrul Tribunalului Constanţa, care a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a acestuia.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat în Marea Neagră, în data de 20.05.2019, un pescador turcesc aflat la braconat în Zona Economică Exclusivă a României.
Echipajul pescadorului, format din 8 marinari, nu s-a supus somaţiilor legale ale poliţiştilor de frontieră şi a încercat să scape de urmărirea navelor PFR. Poliţiştii de frontieră au folosit gradual armamentul de la bordul navei, reușind astfel oprirea pescadorului turcesc.
În cauză, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanta, efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „pescuitul comercial în habitatele piscicole naturale, prin orice metode şi mijloace, al peştilor şi al altor vieţuitoare acvatice, în perioada de prohibiţie”,”pescuit ilegal și pescuit neraportat al calcanului”, „distrugerea sau avarierea unei nave ori a încărcăturii acesteia”, „conducerea unei nave de către o persoană fără brevet sau fără certificat de capacitate corespunzător”, „pescuitul comercial sau sportiv fără licență sau autorizație de pescuit”, față de comandantul ambarcaţiunii fiind dispusă măsura arestării preventive, încă din data de 22.05.2019.

Articolul precedentZiua Europeană a Elicopterelor sărbătorită la Tuzla
Articolul următorTrupul elevului de 16 ani, dispărut în apele mării, a fost adus de valuri la țărm