Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu Constanța a făcut recepția lucrărilor ce au avut ca obiect furnizarea, montarea și punerea în funcțiune a unui „Sistem alarmare la incendiu”. Contractul, în valoare de aproximativ 500.000 de lei, a fost încheiat cu Digital Tehno Plus SRL.

Potrivit conducerii societății, aeroportul are în dotare clădiri specializate pentru asigurarea condițiilor necesare pentru transportul aerian al pasagerilor și bagajelor, denumite terminale de pasageri. Pe perioada desfășurării activităților specifice pentru pasageri în terminale, trebuie asigurate toate cerințele de siguranță și securitate a oamenilor și bagajelor. „Satisfacerea cerinței esențiale <securitate la incendiu> pe întreaga durată de viață a construcției, instalației şi a amenajării se asigură, conform prevederilor reglementărilor tehnice specifice, prin măsuri interdependente, printre care: detectarea incendiilor în faza inițială prin sisteme şi instalații automate de detectare, semnalizare şi alarmare; stingerea incendiilor cu sisteme ori instalații adecvate şi eficiente”, precizează reprezentanții aeroportului.

Instalațiile de protecție împotriva incendiilor fac parte din măsurile de protecție activă la foc cu rol important în asigurarea cerinței esențiale „securitatea la incendiu” a construcțiilor, instalațiilor tehnologice şi a amenajărilor, precum şi pentru securitatea utilizatorilor. „Avându-se în vedere condițiile specifice existente la nivelul aeroportului, prin introducerea sistemului de protecție împotriva incendiilor, se urmărește a se obține un anumit grad de siguranță în exploatarea construcțiilor, reducându-se astfel nivelul riscului de incendiu/explozie”, au mai arătat sursele citate.

Articolul precedentHC Dobrogea Sud pierde meciul cu Dinamo.”Din păcate, am început prost sezonul şi încheiem prost prima parte a sezonului”
Articolul următorTrei bărbați arestați preventiv după ce au agresat un bătrân din Crucea