Teatrul de Stat Constanța prezintă,5 februarie 2021, la ora 19:00, pe pagina Facebook a instituției și pe pagina Facebook a proiectului GENIUS LOCI, filmul documentar „ADN/ Armonii în Dobrogea Noastră”.

Filmul ilustrează câteva tradiții și ritualuri ale etnicilor din Dobrogea, accentuând asupra caracteristicilor comune și asupra armoniei între localnicii din regiune. Români și aromâni, lipoveni, turci, tătari, greci, germani, bulgari, evrei, albanezi și alți etnici care trăiesc în Dobrogea, cu toții am contribuit la construirea unei identități mixte, îmbrățișând tradițiile, obiceiurile și credințele celorlalți și păstrându-le, totodată, pe ale noastre. Filmul înfățișează câteva exemple relevante.

Documentarul este realizat de Iulia Pană, artist vizual, jurnalistă și poetă, o personalitate polivalentă, recunoscută în comunitatea constănțeană. Iulia Pană a colaborat, în calitate de poetă, și la proiectul european anterior în care Teatrul de Stat Constanța a fost partener, unul dintre evenimente fiind un recital actoricesc pe versurile ei, intitulat „Dincolo de întâmplări”, care a fost reprezentat și la Constanța, și în Italia, și în Spania.

Sursa: Realitatea de Constanta