Primăria Municipiului Constanța continuă acțiunile de dezinsecție. Pentru a menține un nivel scăzut al densității insectelor în municipiul Constanța, echipele care asigură dezinsecția stropesc și în această săptămână spațiile verzi din parcuri, scuaruri, promenade și cartierele din oraș. Pulverizările au loc în fiecare zi, după ora 21.00.

Ieri au fost efectuate acțiuni de dezinsecție în zonele bd 1 Mai- Abator, bulevardul Aurel Vlaicu- Viile Noi, KM 4/5, KM 5, CET și Faleză Sud. Astăzi se intervine în zona peninsulară, Faleză Nord, Inel I, Inel II și I.C. Brătianu iar mâine se vor desfășura acțiuni de dezinsecție în stațiunea Mamaia, urmând ca vineri să fie parcurse zona Tomis Nord și cartierul Tomis Plus.
Săptămâna viitoare, echipele vor acționa în zonele ICIL, Casa de Cultură, Trocadero- Dacia, Tomis I, Tomis II și Tomis III, cartierele Compozitori și Baba Novac.

Acțiuni dezinsecție

Se acționează cu substanțe împotriva insectelor în parcurile, promenadele, scuarurile și cartierele din orașPrimăria Municipiului Constanța continuă acțiunile de dezinsecție. Pentru a menține un nivel scăzut al densității insectelor în municipiul Constanța, echipele care asigură dezinsecția stropesc și în această săptămână spațiile verzi din parcuri, scuaruri, promenade și cartierele din oraș. Pulverizările au loc în fiecare zi, după ora 21:00. Ieri au fost efectuate acțiuni de dezinsecție în zonele bd 1 Mai- Abator, bulevardul Aurel Vlaicu- Viile Noi, KM 4/5, KM 5, CET și Faleză Sud. Astăzi se intervine în zona peninsulară, Faleză Nord, Inel I, Inel II și I.C. Brătianu iar mâine se vor desfășura acțiuni de dezinsecție în stațiunea Mamaia, urmând ca vineri să fie parcurse zona Tomis Nord și cartierul Tomis Plus. Săptămâna viitoare, echipele vor acționa în zonele ICIL, Casa de Cultură, Trocadero- Dacia, Tomis I, Tomis II și Tomis III, cartierele Compozitori și Baba Novac.Apicultorii și sericicultorii de pe raza municipiului Constanța precum și circumscripțiile sanitar-veterinare, trebuie să ia toate măsurile de protecție necesare (pentru familiile de albine și viermi de mătase) pentru evitarea contactului cu insecticidele.Măsuri suplimentare ce trebuie aplicate sunt cosirea la timp a vegetației ierbicole, folosirea cremelor, sprayurilor cu substanțe repelente de către persoanele cu risc, (paznici, personal de la salubrizare, stații de pompare ape, etc.), aplicarea tratamentelor chimice inclusiv în spațiile și clădirile abandonate, aplicarea zgărzilor antiparazitare la câini.De asemenea, atenționăm persoanele juridice și fizice din municipiu că au obligația să efectueze activitățile de dezinsecție și deratizare ale imobilelor, incintelor și gospodăriilor pe care le dețin, folosind numai substanțele aprobate de Ministerul Sănătății și prestatorii autorizați, concomitent cu acțiunile Primăriei precum și ori de câte ori este necesar – conform H.C.L.M. Constanța nr. 184/2013 art. 3, alin. 3.#dezinsectie#PrimariaConstanta

Publicată de Primăria Constanța pe Miercuri, 19 iunie 2019

Apicultorii și sericicultorii de pe raza municipiului Constanța precum și circumscripțiile sanitar-veterinare, trebuie să ia toate măsurile de protecție necesare pentru familiile de albine și viermi de mătase pentru evitarea contactului cu insecticidele. Măsuri suplimentare ce trebuie aplicate sunt cosirea la timp a vegetației ierbicole, folosirea cremelor, sprayurilor cu substanțe repelente de către persoanele cu risc, (paznici, personal de la salubrizare, stații de pompare ape, etc.), aplicarea tratamentelor chimice inclusiv în spațiile și clădirile abandonate, aplicarea zgărzilor antiparazitare la câini.

Articolul precedentAmenzi de aproape 200.000 de lei, aplicate de pompieri unităților turistice de pe litoral
Articolul următorIncendiu la Spitalul CFR: aproximativ 60 de persoane evacuate