Târgul de toamnă al ofertelor educaţionale din învăţământul profesional,„Ştiu să-mi aleg meseria”, editia a V-a, va avea loc în perioada 14-18 octombrie 2019. Vizitatorii, elevi și părinți, vor putea beneficia de consiliere pentru carieră și de informații despre calificările profesionale preferate.

„Târgul de toamnă al meseriilor de la Constanța se organizează  sub egida proiectului European Vocational Skills Week, primind marca de calitate „Partener oficial al Săptămânii Europene a Competențelor Profesionale 2019”. În acest context, evenimentul  este deja marcat pe harta europeană a proiectului, iar toate acțiunile dedicate promovării învățământului profesional și dual, bunele practici, rezultatele și oportunitățile de colaborare vor fi distribuite și pe mediile de socializare”, transmit reprezentanții ISJ Constanța.

Unităţile şcolare, împreună cu operatorii economici- parteneri ai învăţământului professional și dual, îşi vor expune oferta de formare pe parcursul unei zile, între orele 9.00 și 17.00, în municipiul Constanța, Cobadin, Mangalia, Năvodari și Cernavodă.

Toate unitățile cu învățământ profesional  vor organiza și desfășura în toată  perioada 14-18 octombrie 2019 o serie de activități demonstrative, vor invita foști absolvenți din domeniul pregătirii în cadrul întâlnirilor cu elevii de gimnaziu, vor organiza concursuri la nivel local, vor implica părinții și membrii comunității în activități de informare și promovare, specifice meseriei, vor face cunoscute colaborările cu agenții economici, dar și oportunitățile de colaborare cu noi parteneri educaționali.

Școlile gimnaziale din județ vor fi incluse în programul de vizitare, eșalonat pe ore, de către centrele organizatoare.

Articolul precedentBulevardul Mamaia din Constanța se modernizează!
Articolul următorAtenție, părinți! 100 de copii internați cu hepatită