Poliţia de Frontieră vrea să cumpere, cu aproape 6 milioane euro, sisteme noi pentru identificarea navelor care fac trafic ilegal în Marea Neagră. Licitaţia de 28,34 milioane lei (5,96 milioane euro), fără TVA, este pentru a achiziţiona sisteme electronice militare pentru a moderniza Sistemul Complex de Observare, Supraveghere și Control al Traficului la Marea Neagră (SCOMAR), potrivit unui anunţ publicat pe platforma SICAP.

Termenul de livrare, potrivit anunţului, este de 8 luni de la data semnării contractului de către ultima parte, dar prin excepţie primele două sisteme vor fi livrate în termen de 4 luni de la data semnării contractului. Valoarea estimată a contractului este de 28.338.600 lei, respectiv aproape 6 milioane de euro.

Sistemul Complex de Observare, Supraveghere și Control al Traficului la Marea Neagră (SCOMAR) este un sistem operativ de supraveghere, care permite detectarea timpurie, urmărirea, recunoaşterea şi identificarea navelor ce desfăşoară activităţi ilegale de trafic la Marea Neagră. Sistemul asigură monitorizarea permanentă a traficului la Marea Neagră prin folosirea echipamentelor radar, echipamentelor optoelectronice de supraveghere, navelor, aparatelor de zbor şi vehiculelor de patrulare, precum şi a altor elemente în zonă, furnizând o imagine tactică a suprafeţei apei, a activităţii aeriene şi a situaţiei terestre.

Articolul precedentRegal de teatru și balet la Constanța. Festivalul Internațional al Muzicii și Dansului deschis de Carmina Burana
Articolul următorȘapte răniți în urma unui accident rutier produs la Movila Verde