Majoritatea absolvenților de clasa a VIII-a de la nivelul județului Constanța au fost repartizați computerizat în învățământul liceal, conform uneia dintre opțiunile exprimate, dar 40 de candidați nu au putut fi repartizați în această etapă.

Potrivit datelor prezentate de către Inspectoratul Școlar Județean Constanța, din cei 4.233 de absolvenți de clasa a VIII-a înscriși la prima etapă de admitere, 4.193 candidați au fost repartizați conform uneia dintre opțiunile exprimate. Printre aceștia au fost și 82 de absolvenți de clasa VIII-a proveniți din unități de învățământ din alte județe, cea mai mare medie, 9,73 prezentând-o un elev din județul Tulcea, care a ales Colegiul Național „Mircea cel Bătrân”, în timp ce cu cea mai mică medie, 3,70, a fost repartizat un elev din județul Giurgiu, care a ales Liceul Teoretic din Murfatlar.

Alți 40 de candidați din județul Constanța nu au putut fi repartizați deoarece nu au completat suficiente opțiuni care să permită încadrarea lor în vreo unitate de învățământ. Între aceștia, cea mai mare medie a obținut-o un candidat de la Colegiul Național Pedagogic „Constantin Brătescu” – 6,87, iar cea mai mică, 2,44, un elev al Liceului Teoretic din Băneasa.

La numai două unități de învățământ liceal din județ s-a intrat cu media 10, respectiv patru elevi la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân”, iar unul la Liceul Teoretic „Ovidius”. La polul opus s-au aflat câteva zeci de licee și colegii unde s-a putut intra cu medii mai mici de 5, ultimele pe listă fiind Liceul Tehnologic „Nicolae Istrăţoiu” din Deleni, cu 2,33 și 2,27, iar cea mai mică medie de admitere – 2,20, s-a înregistrat la Liceul Teoretic „Emil Racoviţă” din Techirghiol.

Articolul precedentSume colosale date amendă în stațiunea Mamaia
Articolul următorPoliţia în misiune, implicată într-un accident rutier