Astăzi, 4 mai, s-a semnat contractul de lucrări dintre Consiliul Județean Constanța și un consorțiu de constructori, în vederea reabilitării și modernizării drumului județean DJ223, tronsonul Cernavodă – Rasova- Aliman – Ion Corvin. Contractul are o valoare totală de 23 milioane euro.

Lucrările care urmează a fi realizate constau în reabilitarea și refacerea infrastructurii și suprastructurii rutiere, a canalelor de colectare și evacuare a apelor pluviale, poduri și podețe, precum și lucrări de consolidare și sprijinire a malurilor, dar și lucrări de sporire a siguranței circulației. Aceste investiții vor fi realizate pe o lungime totală de 38,777 km.

În cadrul proiectului vor fi construiți peste 2,6 kilometri de piste de biciclete, precum și trotuare în suprafață de peste 6.100 de metri pătrați, în intravilanul tuturor localităților pe care le parcurge DJ223 și vor fi modernizate și reabilitate 9 stații de autobuz.

“Este un proiect important pentru creșterea calității vieții locuitorilor județului Constanța, care vor putea circula pe drumuri și trotuare reabilitate și modernizate, și vor putea folosi transportul județean beneficiind de stații de autobuz moderne.. Folosim fondurile europene și căutăm, în continuare, să atragem sume cât mai mari, prin proiecte benefice județului și fiecărei localități și, implicit, constănțenilor” a declarat Marius Horia Țuțuianu, președintele Consiliului Județean Constanța. 

Articolul precedentFlorin Cîțu, despre performanțele economice ale Cabinetului Orban
Articolul următorGrupul de Comunicare Strategică a anunțat noul bilanț al îmbolnăvirilor cu coronavirus în România