Liceul Teoretic „Traian” din Constanța va găzdui, miercuri, 24 iulie, proba scrisă a examenului național de definitivare în învățământ, la care s-au înscris 201 candidați.

Potrivit ISJ Constanța, proba scrisă se desfășoară începând cu ora 10.00, durata de redactare a lucrării fiind de patru ore, iar accesul candidaților în centrul de examen la proba scrisă se face în intervalul 08.00 – 08.45, pe baza actului de identitate. În structura lucrării scrise, subiectul de specialitate are o pondere de 60 la sută, iar subiectul de metodică de 30 la sută, 10 la sută din punctaj fiind acordat din oficiu. Nota minimă de promovare a examenului este 8 (opt). Cadrele didactice care promovează examenul dobândesc dreptul de practică în învățământul preuniversitar.
Candidatul care se retrage din proprie inițiativă poate solicita anularea lucrării, pe baza unei declarații, predă lucrarea și foaia cu subiecte și părăsește sala după cel puțin o oră, dar nu la mai mult de 3 ore de la deschiderea plicului cu subiecte. Este interzis accesul candidaților în sălile de concurs cu genți, poșete, ziare, reviste, cărți, caiete, mijloace electronice de calcul, telefoane mobile sau orice alte mijloace care intermediază/facilitează comunicarea la distanță, alte obiecte/materiale a căror utilizare afectează desfășurarea examenului în condiții de legalitate, echitate și obiectivitate.
Rezultatele se afișează la sediul centrului de examen și se publică pe site-ul www.definitivat.edu.ro, miercuri, 31 iulie, urmând ca în perioada, 31 iulie – 1 august să se înregistreze contestațiile, iar luni, 5 august, să fie afișate rezultatele finale.
Toate informațiile referitoare la examenul național de definitivare în învățământ se află pe site-ul: https://www.isjcta.ro/examene-nationale-2/definitivat/

Articolul precedentElevul constănțean care a luat aur la Olimpiada Internațională de Matematică
Articolul următorCod galben de vreme rea la Constanța până la ora 23:00!