O femeie din Constanța a fost amendată cu 1.500 de lei după ce a mers într-un parc din oraș însoțită de un câine din rasa Rottweiler, ce nu purta botniță.

Potrivit Poliției Locale, luni dimineață, proprietara unui câine încadrat în categoria periculos, de talie mare, rasa Rottweiler, însoțea animalul în parcul de la Casa de Cultură, iar acesta nu avea botniță, fiind astfel încălcată o obligație legală. „Deținătorul legal al patrupedului a fost sancționat contravențional cu suma de 1.500 de lei, în conformitate cu dispozițiile O.U.G nr.55/2002 privind regimul de deținere a câinilor periculoși sau agresivi”, spun polițiștii locali.

Prin câini periculoși se înțelege câinii aparținând următoarelor rase, grupate în două categorii după cum urmează:

– categoria I: câini de luptă și de atac, asimilați prin caracterele morfologice cu câini de tipul Pit Bull, Boerbull, Bandog și metișii lor;

– categoria a II-a: câinii din rasele American Staffordshire Terrier, Tosa, Rottweiller, Dog Argentinian, Mastino Napolitano, Fila Brazileiro, Mastiff, Ciobanesc Caucazian, Cane Corso și metișii lor.

„Pe această cale, aducem în atenția opiniei publice, totodată, că nerespectarea obligațiilor legale privind deținerea unui animal de companie și plimbatul câinelui fără lesă și/ sau botniță pe drumurile publice, în parcuri și alte spații/locuri publice, chiar și însoțit de stăpân, cu excepția locurilor special amenajate, poate atrage răspunderea contravențională a însoțitorului animalului de companie cu amendă contravențională ce poate ajunge până la 1.500 de lei, la fel ca și în cazul prezentat”, au mai precizat sursele citate.

Articolul precedentPlata amenzilor către SPIT Constanța se poate face și online
Articolul următorTânăr amendat de polițiști cu o mie de lei după un apel fals la 112