Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea“ al județului Constanța au executat, în decursul a 24 ore, 136 misiuni.

Acordarea primului ajutor:-  Echipajele SMURD au intervenit în 110 situații pentru acordarea primului ajutor și transportarea la unitățile sanitare a persoanelor cu afecțiuni medicale.

Accidente rutiere: –  Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea“ al județului Constanța au fost solicitați să intervină în cazul a șapte accidente rutiere ce au avut loc pe raza județului Constanța, soldate cu 16 victime. O persoană a decedat, iar alte șapte au fost transportate la spital. Opt victime au primit îngrijiri medicale la fața locului, refuzând transportul la spital.

Incendii –  Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea“ al județului Constanța au intervenit pentru localizarea și lichidarea a cinci incendii, din care două au fost de vegetație uscată și miriște. În total, au fost afectate de flăcări cinci hectare. Pompierii militari au intervenit pentru lichidarea altor trei incendii: un autoturism cuprins de flăcări, aflat în parcarea unui bloc din municipiul Constanța – a ars compartimentul motor, un incendiu la un bloc din municipiul Constanța – unitatea excterioară a aparatului de aer condiționat amplasată pe fațada blocului a luat foc și o casă aflată în construcție, în localitatea Nicolae Bălcescu. Casa a ars în întregime, pe o suprafață de 60 mp.

Misiuni în mediul acvatic:- În ultimele 24 de ore, pompierii militari au fost solicitați să intervină pentru acordarea asistenței medicale în cazul a nouă persoane extrase din mediul acvatic de salvamari sau turiști (trei persoane în Mangalia, două în Costinești, două în Eforie și alte două în Constanța). Din păcate, în ciuda eforturilor depuse de salvatori, patru dintre victime nu au răspuns favorabil manevrelor de resuscitare. Persoanele decedate aveau între 23 și 48 de ani. Două dintre persoanele salvate au fost transportate la spital, trei au primit îngrijiri medicale de la echipajele SMURD, refuzând transportul la spital.

Alte misiuni – Pompierii militari au fost solicitați să intervină și în alte cinci situații, precum asigurare măsuri PSI la aterizare/decolare elicopter SMURD, deblocări de ușă, transport persoane supraponderale etc.

Sursa: Realitatea de Constanta

Articolul precedentAglomerație mare pe litoral: Rute alternative pentru a evita să stați în trafic
Articolul următorMigranți iranieni opriți la frontieră în Vama Veche