Un număr de 10.620 de persoane fizice s-au înscris, vineri, în doar șase minute, în sesiunea programului „Casa Verde Fotovoltaice 2023” pentru Regiunea Sud-Est, informează Administrația Fondului pentru Mediu (AFM). Această etapă s-a adresat locuitorilor din județele Galați, Brăila, Buzău, Constanța, Vrancea și Tulcea, iar bugetul alocat a fost de 212,4 milioane de lei.

Teoretic, perioada înscrierilor pentru Regiunea Sud-Est cuprindea și zilele de 12 și 13 iunie, însă totul s-a terminat foarte rapid. În județul Buzău au fost înregistrate 2238 dosare, în Galați – 2000 dosare, iar în Brăila – 1096. Cele mai multe cereri au fost depuse din județul Constanța – 2272, iar cele mai puține în județul Tulcea – 1031.

Finanțarea pentru „cei aleși” pe principiul „primul venit, primul servit” este de maximum 20.000 de lei pentru fiecare proiect, sub condiția suportării unei contribuții proprii a beneficiarului de 2.000 de lei. Suma finanțată de AFM se scade de către instalatorul validat din valoarea totală a facturii, iar diferența până la valoarea totală a facturii se suportă de beneficiar din surse financiare proprii.

Perioada 27-29 iunie este rezervată unităților de cult din toate regiunile, iar bugetul alocat este de 17,5 milioane de lei.

Articolul precedentWeekend decisiv: ultimele NEGOCIERI pentru schimbul de putere! SURSE: Ciucă și-ar depune zilele acestea mandatul – Ce face Ciolacu
Articolul următorAccident cu 3 morți, în județul Sibiu. Un alt minor este în stare gravă