Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Constanța, convocat de  prefectul, Silviu-Iulian Coșa, a decis modificarea scenariilor de funcţionare în 38 de unităţi de învăţământ din judeţ.

Trec din scenariul 2 în scenariul 3 o clasă pregătitoare şi o clasă a V-a de la Şcoala Gimnazială „Gala Galaction” Mangalia, după confirmarea unui caz de COVID-19 la un cadru didactic şi la un elev, o clasă întâi de la Şcoala Gimnazială Spectrum Constanţa, după confirmarea unui cadru didactic, o clasă a VII-a de la Şcoala Gimnazială nr. 10 „Mihail Koiciu” Constanţa, după ce un elev a fost confirmat, o clasă a IX-a şi două a X-a de la Liceul Tehnologic „Tomis” Constanţa, după confirmarea unui cadru didactic și  patru clase cu profil vocaţional-sportiv de la Liceul Tehnologic „Ion Podaru” Ovidiu, elevii au fost într-un cantonament unde s-au înregistrat cazuri de COVID-19.

 Îm scenariul 3, cursuri exclusiv online trec  Liceul Traian din Constanţa după confirmarea a trei cazuri în rândul elevilor, o clasă a VII-a de la Liceul Teoretic „Lucian Blaga” Constanţa, după ce un elev a fost confirmat cu COVID-19, o grupă mijlocie de la Grădiniţa cu Program Prelungit „Mugurel” Constanţa, după confirmarea unui preşcolar, o clasă a XI-a de la Liceul Tehnologic „Pontica” Constanţa după ce a fost confirmat un cadru didactic, o clasă a X-a de la Liceul Teoretic „George Călinescu” Constanţa după confirmarea cu noul coronavirus a unui cadru didactic, două clase a VIII-a de la Şcoala Gimnazială nr. 1 Pecineaga, după confirmarea unui cadru didactic şi Liceul Tehnologic Cogealac, după confirmarea a trei elevi.

 Opt unităţi de învăţământ trec din scenariul 3 în scenariul 2, iar alte 15 din scenariul 2 în scenariul 1 după ce rata incidenţei a scăzut sub 1/1.000 de locuitori.

 Două grădiniţe aflate în subordinea Unităţii Militare 02022 Constanţa au solicitat trecerea în scenariul 2 de funcţionare, ca urmare a ratei incidenţei cumulate peste 1.5/1.000 de locuitori în municipiile Constanţa şi Mangalia. Este vorba despre Grădiniţa cu Program Prelungit „Căluţul de Mare” Constanţa și Grădiniţa cu Program Prelungit „Pescăruş” Mangalia.

 

 

Sursa: Realitatea de Constanta