Promovabilitatea la nivelul județului Constanța în această sesiune de bacalaureat, înainte de contestații, este de 64,30 la sută, au anunțat reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean (ISJ).

Astfel, potrivit datelor prezentate de ISJ Constanța, la această sesiune a bacalaureatului din totalul de 5.067 de elevi înscriși la sesiunea din vară a Bacalaureatului 2019 au promovat examenul 3.065 de elevi, ceea ce înseamnă o rată de promovare de 64,3 la sută. Dintre aceștia, 10 elevi au promovat cu media 10: trei de la Liceul Teoretic „Ovidius”, câte doi de la Liceul Teoretic „Traian” și Colegiul Național „Mircea cel Bătrân”, și câte o medie de 10 la Colegiul Național „Regina Maria”, Liceul Teoretic „George Călinescu” și Liceul Internațional de Informatică.
Liceul Teoretic „Traian” este singurul din județul Constanța care a obținut o rată de promovare de 100 la sută.
Contestațiile pot fi depuse luni, în intervalul orar 12.00 – 16.00, iar rezultatele finale vor fi publicate sâmbătă, 13 iulie. Candidații care nu au promovat se pot înscrie pentru a doua sesiune de examen, în perioada 15 – 19 iulie.
Examenul de bacalaureat se consideră promovat de către absolvenții de liceu care îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiții: au susţinut probele de evaluare a competențelor, au susţinut toate probele scrise şi au obţinut cel puţin nota 5 la fiecare dintre acestea și au obţinut cel puţin media 6 la probele scrise.

Articolul precedentReabilitarea tramei stradale: unde se lucrează săptămâna aceasta în Constanța
Articolul următorPrimăria Constanța continuă investițiile în creșele orașului