Zilnic, aproximativ 250 de jandarmi și 100 de polițiști vor asigura măsurile de securitate pentru toți participanții la festivalul Neversea.

Pe toată perioada desfășurării festivalului, angajații MAI vor asigura măsurile de securitate în zona desfășurării evenimentului, vor institui elemente de prefiltrare pe traseele de sosire și plecare a participanților. Poliția rutieră va asigura măsurile de restricționare și fluidizare a traficului rutier din proximitatea evenimentului.

Garda de Coastă participă cu 55 de polițiști de frontieră, o șalupă de supraveghere și control portuar precum și o ambarcațiune de abordaj, control și salvare.

De asemenea, ISU Dobrogea Constanța va avea mai multe autospeciale de stins incendii, trei puncte de prim ajutor, încadrate cu câte un medic și doi paramedici, 10 echipe de prim ajutor (PA), cu câte doi paramedici/echipă, două pentru asistență medicală de urgență și descarcerare, două posturi medicale avansate de tip II, trei autospeciale de transport personal și victime multiple, încadrate cu câte un medic, un asistent și doi paramedici și trei pentru cercetare CBRN.

Misiunile de salvare din mediul acvatic vor fi asigurate cu ambarcațiunea TARGA care va staționa în Portul Tomis, iar periodic, pe timpul nopții, în intervalul orar 20.00 – 07.00, va patrula travers de festivalul Neversea sau va asigura prin staționare la ancoră, în zona golfului Plajei Modern. Pe toata perioada festivalului trei scafandrii vor fi pe ambarcațiune. La misiune vor ajuta și ciobăneștii germani Pancho, Herta, Tomiță, Roby, Marco, Ben și Silva.

Participanții sunt rugați să nu vină la eveniment cu bagaje voluminoase pentru că nu este permisă intrarea cu ele (dimensiunea maximă 21cm x 29cm) . Reprezentanții forțelor de ordine reamintesc tuturor participanților că, în conformitate cu prevederile legale în vigoare, este interzisă prezența la acest tip de eveniment a persoanelor care au asupra lor substanțe halucinogene, iritant lacrimogene sau cu efect paralizant, arme de orice fel, materiale explozive sau incendiare, dispozitive pentru șocuri electrice ori alte obiecte ce pot fi folosite pentru acțiuni violente sau de tulburare a desfășurării normale a acestuia.

Articolul precedentCod portocaliu de vreme rea la Constanța până în această noapte la ora 03.00!
Articolul următorNava de pasageri Treasures a revenit în Portul Constanța